Filmvisning: REUNION – Ten Years After the War

Onsdag 13. juni, kl. 19.30  inviterer Nansen Fredssenter til visningen av filmen “Reunion – ten years after the war” (se trailer) med regi av Jon Haukeland.

I 1999 møttes en gruppe unge serbere og albanere for å diskutere situasjonen i Kosovo. Ti dager senere startet NATOs bombing av Balkan og situasjonen mellom serbere og albanere snus på hodet. I 2010 møtes de igjen, begge parter med svært forskjellige oppfatninger av bombingen i 1999. Klarer partene å se forbi det de har opplevd og få i gang igjen den dialogen de begynte på for ti år siden?

Program for kvelden:

19.30 – Enkel servering.

20.00 – 21.10 –  Visning av filmen Reunion.

21.15 – 22.00 – Spørsmål og diskusjon med Natasha og Fisnik, to av deltakerne fra filmen. Steinar Bryn som ledet dialogen i filmen, vil også være tilgjengelig for spørsmål  om filmen eller Nansen Dialogue Nettverks arbeid på Balkan.

REUNION er en vakker film om en tragisk konflikt der menneskelige ferdigheter blir utfordret til bristepunktet. Denne dokumentarer viser hvordan én og samme virkelighet kan oppfattes på radikalt forskjellige måter. Samtidig viser Reunion hvordan mennesker som møter hverandre ansikt til ansikt åpner opp for den andres standpunkt. Selv om grunnlaget er skjørt, er viljen til å skape en felles framtid sterk.

Regissør: Jon Haukeland. Produsent: Charlotte Røhder Tvedt. Produsert: 2010/2011

Filmen har tidligere vært vist i forbindelse med Human Rights Human Wrongs Dokumentarfilmfestival 2012.