John Pilger til Chateau Neuf: The War You Don’t See

Hvilken rolle spiller massemedia i krigføring? Blir journalistisk integritet ofret på den nasjonale sikkerhetens alter? Hva kan gjøres for å bedre massemedias dekning av Norges deltakelse i internasjonale kriger?

I samarbeid med Det Norske Studentersamfunds Kulturutvalg inviterer Norges Fredsråd til panelsamtale med den prisbelønte journalisten og filmskaperen John Pilger. Samtalen vil ta utgangspunkt i Pilgers kritikk av massemedias dekning av internasjonale kriger og konflikter, og utforske hvorvidt hans kritikk er relevant i en norsk kontekst. Sjefsredaktør i Dagbladet Lars Helle, professor i journalistikk Rune Ottosen, og Morten Rostrup fra Leger Uten Grenser vil delta i samtalen.

Om paneldeltakerene:

John Pilger: Prisbelønt journalist og dokumentarfilmskaper, kjent for sin kritikk av mainstream journalism og vestens utenrikspolitikk. Pilger er aktuell med filmen The War You Don’t See, som setter søkelys på medias rolle i krigføring.

Rune Ottosen: Professor i journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Ottosen har skrevet mange artikler og bøker om krigs- og fredsjournalistikk, senest ‘VG, Saddam og vi. Et kritisk blikk på nyhetsdekning av krig og konflikt’.

Morten Rostrup: Lege og tidligere internasjonal president i Leger Uten Grenser. Rostrup har operert i kriseområder siden 1995, og var i Libya mellom februar og mai i år. Aktuell med Leger Uten Grensers kampanje Glemte kriser, der han stiller spørsmålet om hvorfor det er så mange humanitære kriser som unnslipper medienes oppmerksomhet.

Lars Helle: Sjefsredaktør i Dagbladet.

Arrangementet vil foregå på engelsk.

Fredag 14. oktober kl. 19 – 22 på Betong, Chateau Neuf.

Se event på facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=218745131518087

Beate H. Mikkelsen