Kronprins Haakon: Bli hjemme-for fredens skyld!

Om få dager skal kronprinsparet legge ut på en næringslivstur til USA, i regi av Forsvars- og Utenriksdepartementet. Der skal de blant annet besøke våpengiganten Lockheed Martin, selskapet den norske regjeringa planlegger å kjøpe opptil 52 F35-jagerfly fra til en prislapp på minimum 60 milliarder kroner.

Oljefondet har derimot de siste 8 årene svartelista selskapet og mener det er uetisk å investere i denne fabrikkgiganten fordi den produserer masseødeleggelsesvåpen som rettes mot sivile. Dette gjelder blant annet atomvåpen, klasevåpen og dronefly. I et vedtak i det norske Etikkrådet fra 2006 var konklusjonen at Lockheed Martin gjennom sin klasebombeproduksjon «bryter med grunnleggende humanitære prinsipper».

Det er ikke lenge siden kronprinsen var TV-aksjonens høye beskytter da Norsk Folkehjelp samlet inn penger for å fjerne og bekjempe klasebomber. Eller slik organisasjonens generalsekretær formulerte det: «Hver eneste dag drepes og lemlestes uskyldige mennesker av disse våpnene som ligger igjen etter krig og konflikt. Dette er en forferdelig trussel for nærmiljøet og menneskene som bor i disse områdene.» Å avlegge et hedersbesøk til en av de største produsentene av våpen han for få måneder siden aktivt sto på for å bekjempe, er i beste fall dobbeltmoralsk. Norges Fredsråd oppfordrer med dette kronprinsen til å følge Oljefondets etiske vurderinger av selskapet og bli hjemme-for fredens skyld!

Signér og spre gjerne informasjon om oppropet til andre interesserte i deres nettverk!

 

http://www.opprop.net/kronprins_haakon_bli_hjemme-for_fredens_skyld